♥ع_ﭑﻠم ﭝﭥﭑﭟ ﯡﭝﺴ♥
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

♥ع_ﭑﻠم ﭝﭥﭑﭟ ﯡﭝﺴ♥

افضل منتدي مصري-اسلامي-ترفيهي
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 مطبخ ساكورا وبس 3

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
Sakura
♀نائبة المديرة♀
♀نائبة المديرة♀
Sakura


عدد المساهمات : 310
نقاط : 448
تاريخ التسجيل : 02/08/2011
العمر : 26
الموقع : In my world

مطبخ ساكورا وبس 3 Empty
مُساهمةموضوع: مطبخ ساكورا وبس 3   مطبخ ساكورا وبس 3 Icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 21, 2011 9:32 pm

اخواتي بنات وبس الحلوين

اول مرة انزل موضوع في ركن المطبخ واتمني انه يعجبكوا وتجربوة

وطبعا متنسوش التقييم والدعاء ان ربنا يهديلي ابني ويخليلي جوزي اللهم آمين

الكوسة باللبن اكلة لبنانية جميلة جدا

هيه يمكن غريبة علينا شوية في مصر بس بجد طعمها مميز جدا وجربوها وانشاء الله تحبوها


نبدأ بقة ، بسم الله الرحمن الرحيم

المقادير :1 كيلو كوسة ، 1/2 كيلو لحمة مفرومة ، 2 بصلة متوسطة ، ملح وفلفل ، حوالي كيلو لبن كامل الدسم ، ثوم مفروم حوالي 6 فصوص ، كسبرة ناشفة ، صنوبر للي عندة ،
1/4 كوب كريمة لباني ( اختياري)

حوالي 2 ملعقة سمن بلدي ، 3 ملاعق زيت ذرة او عباد وياريت لو زيت زيتون يبقي احسن واحسن
الطريقة

نبدا الاول نقور الكوسة ونغسلها كويس ، وبعدين نركنها علي جنب لحد ما نعصج اللحمة المفرومة ، نبشر البصل او يتقطع مربعات صغيرة ونشوحة في شوية سمنه لحد ما ياخد اللون الدهبي ، وبعدين نحط اللحمة ونقلب كويس لحد ما تستوي وبعدبن نحط الملح والفلفل الاسود ونسيبها لحد ما تبرد واللي عنده صنوبر يحطة يتشوح مع اللحمة ولو مش متوفر مش مشكلة خالص ، ونبدا نحشي الكوسة لحد قبل الاخر بشوية مش للآخر ، يعني تقريبا 3/4 الكوسة يبقي محشي باللحمة ، اوكي

وبعدين نبدأ نشوح الكوسة في السمن والزيت لحد ما تاخد لون بس مش تتهري ، تشويح بسيط علي البوتجاز لمده 5 دقايق مثلا وتتقلب علي كل الجوانب عشان تاخد لون حلو ونشيلها علي مناديل عشان تنزل الزيت الزياده منها

بعدين نكون مسخنين اللبن وممكن شوية كريمة لباني بسيطة واللي عايزها اخف ميحطش ونسيبها تستوي في اللبن ، هيا مش هتاخد وقت ، وهتعرفي انها استوت لما الكوسة لونها يبقي اخضر فاتح شوية وهتحطي السكينة بالراحة تتأكدي انها استوت - عموما الكوسة مبتاخدش وقت في السوا

وبعد ما تستوي نكون محضرين التوم والكسبرة الناشفة ونحمرها في شوية سمنه ونحطها علي وش الكوسة ونقفل النار زي طشة الملوخية بالضبط

ممكن تعملي معاها طبق سلاطة او ارز بالشعرية للي عايز ، انا بحبها من غير رز عشان تكون خفيفة وبالهنا والشفا ومتنسوش والدعاء والتققم عشان تشجعوني انزلكو حاجات تانية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Tasneem
Tالمشرفة العامةT
Tالمشرفة العامةT
Tasneem


عدد المساهمات : 337
نقاط : 441
تاريخ التسجيل : 01/08/2011
العمر : 24
الموقع : www.facebook.com

مطبخ ساكورا وبس 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ ساكورا وبس 3   مطبخ ساكورا وبس 3 Icon_minitimeالخميس سبتمبر 22, 2011 10:34 am

واو جميل يسلمو حبيبتى ساكورا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Sakura
♀نائبة المديرة♀
♀نائبة المديرة♀
Sakura


عدد المساهمات : 310
نقاط : 448
تاريخ التسجيل : 02/08/2011
العمر : 26
الموقع : In my world

مطبخ ساكورا وبس 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ ساكورا وبس 3   مطبخ ساكورا وبس 3 Icon_minitimeالجمعة سبتمبر 23, 2011 3:41 pm

شكرا يا تسنيم علي ردك الحلوووو ده Embarassed
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Tasneem
Tالمشرفة العامةT
Tالمشرفة العامةT
Tasneem


عدد المساهمات : 337
نقاط : 441
تاريخ التسجيل : 01/08/2011
العمر : 24
الموقع : www.facebook.com

مطبخ ساكورا وبس 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ ساكورا وبس 3   مطبخ ساكورا وبس 3 Icon_minitimeالأحد سبتمبر 25, 2011 12:51 pm

ههههههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مطبخ ساكورا وبس 3
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» مطبخ ساكورا وبس 1
» مطبخ ساكورا وبس 2
» ساكورا جابت نكت جنااااااااااان
» $_$ سؤال بس يا ساكورا تافه السؤال $_$

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
♥ع_ﭑﻠم ﭝﭥﭑﭟ ﯡﭝﺴ♥ :: عَ‘ـآلَمُهآ آلْوَرْدِيّ ]• :: ĸiтcнeи-
انتقل الى: